10 populære reisemål & destinasjoner for klassetur

Dersom du er på jakt etter spennende destinasjoner/reisemål i forbindelse med årets skoletur kan det være lurt å danne seg en oversikt over mulige alternativer. Det er viktig å finne frem til destinasjoner som kan gi en god opplevelse for samtlige elever og lærere som skal være med på turen.

For at klasseturen skal gjennomføres på best mulig måte er det nødvendig med god planlegging. Det er viktig å ta hensyn til både kostnader og hvilke erfaringer som ønskes i forbindelse med turen. Reisen vil trolig bli en begivenhetsrik tur uavhengig av om den legges til Norge eller spennende destinasjoner i utlandet. I denne artikkelen gir vi 10 gode forslag til hvor dere kan legge reisen. Rekkefølgen er vilkårlig.

1. Berlin – historie, kunst og tysk

En klassetur til Berlin er som en en skikkelig spennende historietime, og vil by på en fantastisk opplevelse for hele reisefølget. Her kan dere studere både arkitektur, kunst, historie og tysk.
bilde av Brandenburger Tor fra froskeperspektiv

Noen i klassen vil kanskje foretrekke det moderne og hippe fremfor gammel historie. Ingen problem hvis dere velger å reise hit – Berlin har nemlig også et moderne kulturliv, som blant annet kommer til uttrykk gjennom gode restauranter, hippe arrangementer og unik gatekunst med sterke budskap.

2. Barcelona – strand, spenning og spansk

Dersom Barcelona velges som destinasjon vil dere garantert få stort utbytte av utrolige opplevelser både i form av kultur, fart og spenning. Dette reisemålet er dessuten helt perfekt for en spanskklasse som ønsker å praktisere språket.
Sagrada Familia i Barcelona

Barcelona byr på både strandliv, historiske bygninger og fornøyelsesparker. Det anbefales å besøke den historiske bygningen Sagrada Família som ble påbegynt i 1883 og som enda ikke er ferdig. Hvis klassen er ute etter fart og spenning kan dere ta turen til fornøyelsesparkene PortAventura og Ferrari Land.

3. Gol og Hemsedal – eventyrlige naturopplevelser

Norge kan også by på en rekke spennende opplevelser. En klassetur til eventyrlige Gol og Hemsedal vil gi dere opplevelser som ikke blir glemt med det første. En tur om sommeren kan by på gode badeopplevelser og en rekke andre aktiviteter som ridning og såkalt Mountain Cart.
Gutt som kjører ski i Hemsedal

Dersom klasseturen skal gjennomføres på vinterstid vil Hemsedal by på et flott skianlegg der mulighetene er mange om elever og lærere ønsker å stå på ski eller snøbrett. Klassen kan også dra på tur med hest og kjerre i naturskjønne omgivelser.

4. Voss – ekstremsport og mattradisjoner

Gruppereise med rafting

Voss byr på spennende rafting og andre muligheter for ekstremsport. Dette er aktiviteter som passer utmerket i forbindelse med klasseturer da ethvert opphold kan skreddersys med utgangspunkt i hva som passer best for nettopp dere. Her kan klassen nyte naturskjønne omgivelser og god mat som står i stil med Voss sine kulturelle mattradisjoner, som for eksempel smalahove.

5. Paris – Eiffeltårnet, kultur og fransk

Eiffeltårnet med lilla himmel

En klassetur til Paris passer perfekt for franskklassen som vil se Paris på nært hold og ikke minst praktisere fransk. Paris byr på mange kulturelle opplevelser, eksempelvis et besøk i det velkjente Eiffeltårnet eller det elegante Louvre-museet, som for øvrig er det mest besøkte kunstmuseet i hele verden!

6. Oslo – parkvandring og nasjonalmuseet

Barcode i Oslo

Mange skoleklasser foretrekker å reise på klassetur til hovedstaden Oslo. Her kan dere besøke Slottsparken, Vigelandsparken og Frognerparken. Klassen kan også besøke Nasjonalmuseet som byr på interessante kunstopplevelser. Dersom reisen er lagt til sommeren kan dere nyte lunsj i en av Oslo sine vakre parker. Det kan også være verdt å avlegge et besøk til den velkjente fornøyelsesparken Tusenfryd.

7. Nordkapp – opplev nordlyset

Stjernehimmel og nordlys

Dersom klassen velger å reise innenlands vil også Nordkapp være et godt valg. Nordkapp kan besøkes både vinter og sommer, alt avhengig av hvilke opplevelser dere er på jakt etter. Nordkapp er kjent for sitt vakre nordlys og kan by på naturopplevelser som garantert vil gjøre inntrykk. I tillegg tilbyr Nordkapp kulturelle opplevelser i Nordkapphallen og i Nordkappmuseet.

8. Krakow – krigshistorie og arkitektur

Skoletur med besøk til konsentrasjonsleirer

Krakow er en spennende destinasjon dersom klassen ønsker å besøke de tidligere konsentrasjonsleirene i Auschwitz. Her får klassen et godt grunnlag for å lære om andre verdenskrig og ikke minst hvilke konsekvenser krigen medførte. Polen byr på en rekke flere turistvennlige attraksjoner. Krakow er en av Polens eldste byer og kan friste med flotte opplevelser i gamlebyen.

9. Reykjavík – varme kilder og vakker natur

Den islandske byen Reykjavík kan danne et utmerket grunnlag for en klassetur til Island. Her kan dere erfare den vakre naturen på nært hold. Klassen kan få oppleve varme kilder og ikke minst få kjennskap til vulkaner. Island er en velkjent destinasjon som mange drømmer om å få oppleve. Dersom klasseturen går til Island vil elevene garantert bringe med seg mange gode minner hjem.

10. London – fantastiske storbyopplevelser

En tur til London vil by på en spennende storbyopplevelse der elevene kan praktisere det engelske språket. Klassen kan her besøke utallige velkjente destinasjoner som blant annet British Museum, Madame Tussauds og ikke minst ta en tur med de to etasjers bussene. I tillegg kan dere også ta en sightseeing til London Bridge og Buckingham Palace.

Finansiere klasseturen?

Planlegger dere klassetur og har behov for å finansiere reisen? Norgesbriketten leverer lettsolgte tennbriketter til skoleklasser over hele Norge. Vi hjelper dere mer enn gjerne med å tjene penger til klassetur. Videresalg av produktet til venner, naboer og familie gir dere en unik mulighet til å skaffe store inntekter til klassekassen – både enkelt og risikofritt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin