5 fellesskapende aktiviteter for idrettslag

De fleste vil nok si seg enige i at fellesskap, samhold og inkludering både er viktig og nødvendig for ethvert idrettslag. Vel og bra, men hvordan kan klubber faktisk oppnå dette? I denne artikkelen gir vi 5 gode forslag til fellesskapende aktiviteter som idrettslaget deres kan arrangere. Noen av forslagene er svært enkle å gjennomføre, mens andre kanskje krever en del planlegging og ressurser.

1. Arranger sosiale pizzakvelder

Hvem liker vel ikke pizza? Det trenger ikke være vanskelig å skape mer fellesskap i idrettslaget; Bestill pizza og inviter medlemmene til klubbhuset, eller avtal oppmøte på selve restauranten. Pizzakvelder er relativt enkelt å arrangere, og er genialt for å samle både unge og voksne i klubben til en trivelig sammenkomst. Her kan dere samtidig prate, se sport på TV eller spille brettspill.
Pizzakveld for idrettslaget

Slike aktiviteter vil kunne bidra til å knytte idrettslagets medlemmer tettere sammen. Ved å invitere på pizzakveld vil nok både unge og voksne føle en større samhørighet til klubben og knytte sterkere sosiale bånd til hverandre. Forhåpentligvis vil dette også smitte over til idrettsbanen, slik at lagets prestasjoner blir stadig bedre.

2. Styrk samholdet med treningsleirer

Idrettsklubb på treningsleir

Hovedformålet med treningsleirer er nok kanskje at spillerne skal bli flinkere i sporten. Men en annen naturlig konsekvens vil være at fellesskapet styrkes i tillegg. Ved å bo, sove, spise og trene sammen over en helg eller uke, blir laget nesten som en stor familie. Dermed kommer deltakerne tett innpå hverandre og de sosiale båndene blir sannsynligvis sterkere. Ved å arrangere treningsleirer slår dere altså to fluer i én smekk; både sportslige ferdigheter og idrettslagets samhold blir bedre!

3. Øk konkurranseinstinktet med bowling

Venner som spiller bowling

Bowling er en annen fellesskapende aktivitet som danner et godt grunnlag for at idrettslaget kan gå ut og hygge seg sammen. Her kan dere arrangere turneringer innad i laget, og inkludere både barna, foresatte og trenere. Bowling er spennende og utfordrende, så kanskje konkurranseinstinktet når nye høyder og smitter over på kommende treninger!

4. Opplev fart og spenning med gokart

Gokart er en fartsfylt aktivitet som gjerne gjør at adrenalinnivået stiger litt mer enn vanlig. Dette er en aktivitet som fører til at idrettslagets medlemmer kan glede seg over å mestre fart og spenning også utenfor klubbens vanlige arena. Mange arrangører av gokart tilbyr dessuten flere aktiviteter, noe som vil gi medlemmene rom for å selv bestemme hva de vil være med på.

5. Skap opplevelser for livet med utenlandsturer

Utenlandsturer er også en glimrende ide for å knytte medlemmene i idrettslaget nærmere hverandre. Dette kan gjennomføres av alle klubber, uavhengig av medlemmenes alder og hvilken idrett dere driver mer. Foresatte kan også slenge seg med på reisen og hjelpe til under oppholdet, noe som gir muligheten for å styrke samholdet mellom unge og voksne.

På turen kan dere besøke turistattraksjoner, finne på morsomme aktiviteter, og ikke minst trene i et varmere og kanskje mer behagelig klima. Driver dere med utendørstrening i vinterhalvåret, er det nok få av medlemmene som ikke lar seg friste av en tur til utlandet mens det er kaldt her hjemme!

Dugnad for idrettslag

Er du med i et idrettslag? Da arrangerer dere kanskje dugnader fra tid til annen for å finansiere klubbdriften. Hvis dere er på utkikk etter lettvinte måter å tjene penger på, kan vi i Norgesbriketten hjelpe dere med dugnad for idrettslag.

Vi leverer miljøvennlige og effektive opptenningsbriketter til idrettslag over hele Norge. Ved å videreselge disse med fortjeneste til venner, bekjente, familie og naboer kan dere enkelt skaffe store inntekter til klubbkassen. Dette er et kvalitetsprodukt som har vist seg å være svært lettsolgt gjennom hundrevis av klubber vi allerede har samarbeidet med.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin