Hvordan skaffe russelogo – en guide for dere som er russ

Når russegruppen samles er det mye som skal ordnes. Ideer om russebuss, russedress, dugnader, forskjellige arrangementer en skal på, og mye mer dukker opp. Det er tross alt mer enn bare fest og moro som ligger bak russefeiringen. God planlegging er essensielt for å ha en vellykket russetid.

Kanskje aller viktigst for planleggingen er det ytre uttrykket til russegruppen. Dette kommer naturligvis gjennom russelogoen dere velger å bruke. Der det finnes hundrevis av spennende logoer hvert år, så er det naturlig som kommende russ å stille seg selv dette spørsmålet: Hvordan skal vi skaffe logo til russegruppen?

Hvem lager russelogoer?

Dersom dere allerede har sett en håndfull russelogoer, så oppdager dere raskt at disse neppe er laget av russegruppene selv. Det er ofte profesjonelle designere som tar på seg oppgaven med å lage slike logoer. For alt fra noen tusenlapper, til flere titalls tusen kroner, så vil profesjonelle designere sette seg ned med sin ekspertise og lage logo til russegruppen.
Designer som lager logo for russ

Det er selvfølgelig også mulig med dagens teknologi å lage logoer selv. Mange nettsider lar dere gjøre det helt gratis, for eksempel Canva. Dessverre blir resultatet derimot ofte ikke optimalt, særlig hvis ingen av dere har erfaring med design fra før. Dessuten kan det være vanskelig å optimalisere filene slik at de de passer godt på trykk. Dermed er det å velge en profesjonell designer mest sannsynlig det beste valget.

Slik finner dere rett designer

Det beste tipset for dere som leter etter en designer til russelogoen er å sjekke referanser. Er det for eksempel et utvalg logoer dere finner smakfulle på nett, så kan dere finne designeren bak disse. Mange designere publiserer også arbeidet sitt på Instagram, så her kan dere prøve å finne logoer som ligner det dere er ute etter.

Dessuten er det viktig å ikke bare hoppe ut i det. Se på designeren sitt tidligere arbeid først og fremst, men sørg også for å spørre om tilbakemeldingene fra hennes/hans kunder. Tidligere russ ved deres skole kan helt sikkert også komme med anbefalinger, slik at dere ikke trenger å velge et helt fremmed navn.

Kommuniser ønsker og send skisser

Et meget godt tips er å kommunisere tydelig, og ikke minst å sende skisser til designeren. Dette gjør at sluttresultatet blir så nær det dere hadde sett for dere som mulig. Jo bedre designeren får innblikk i deres ønsker, jo mer fornøyd blir dere gjerne.
Prosessen bak å lage en logo

Dere kan også sende designeren bilder av andre logoer dere liker, samt komme med ønsker om fargevalg for eksempel. Det er også lurt å ha en kontinuerlig dialog med designeren, slik at en komme med ønsker om endringer underveis.

Viktigst av alt: inngå kontrakt

Det finnes eksempler der russelogofirmaer klipper og limer bilder fra nettet, noe som selvfølgelig ikke er ønskelig. Logo til russegruppen kan være en betydelig investering. Uansett om dere investerer et par tusenlapper, eller flere titalls tusen, så er det viktig å inngå en kontrakt. Det vil kanskje ikke være angrerett på logoen, da dette er et spesialtilpasset produkt.

En kan allikevel prøve å inngå en kontrakt med 100 % fornøydgaranti. Skulle det være noen som helst problemer med logoen, så kan en da bestride faktura. Da slipper en å bekymre seg over at angreretten ikke gjelder kjøpet. Les mer om angrerett på Forbrukerrådet.

Med disse tipsene i bakhånd, så er det ingen tvil om at dere vil kunne skaffe en flott russelogo!

Hvordan finansiere russelogo?

Norgesbriketten er en landsdekkende leverandør av tennbriketter til russ som ønsker å tjene penger. Produktet har vist seg å være meget lettsolgt gjennom hundrevis av russegrupper vi tidligere har samarbeidet med. Les mer om dugnad for russ. Trenger dere eksempelvis å finansiere russelogo eller lignende, står vi klare til å hjelpe dere!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin