5 gode grunner til å reise på skoletur eller klassetur

Det finnes mange gode grunner til å reise på skoletur eller klassetur. En tur med skolen vil være en flott avslutning på skoleåret eller semesteret. Det er lite som er så motiverende som det å dagdrømme om en kommende klassetur. For elevene blir dette ofte en verdifull erfaring de tar med seg videre i livet.

Det kan være en fordel om elevene er med på å bestemme både destinasjon og aktiviteter som skal gjennomføres på turen. På denne måten vil alle føle seg inkludert i prosessen, samt oppleve at deres ønsker og meninger blir tatt hensyn til. Felles dugnader med mål om innsamling av penger er også noe som kan bygge fellesskap i forkant av reisen.

Uavhengig av om dere skal reise til Berlin eller Voss, vil nok turen bli en spennende og utfordrende opplevelse som alle forhåpentligvis setter pris på. Vi skal i denne artikkelen se nærmere på 5 gode grunner til å reise på skoletur.

1. Godt sosialt samhold

En godt planlagt skoletur tilsier at samtlige elever er glade og fornøyde under hele oppholdet. Elevene opparbeider felles erfaringer ved å delta på de samme aktivitetene. Disse opplevelsene kan føre til at det sosiale samholdet blant elevene blir styrket på sikt. Klassen kan slik bli flinkere til å støtte og hjelpe hverandre videre i skolegangen.

2. Delta på aktiviteter sammen

På klasseturen vil elevene få en gylden mulighet til å tilbringe tiden sammen på de ulike aktivitetene som er planlagt. Skoleturens aktiviteter omfatter ofte besøk i museer og andre historiske monumenter. Elevene kan også tilbringe en dag i en fornøyelsespark eller på sightseeing om dette er å foretrekke.

3. Opplev spennende reisemål

Skoleturer kan skreddersys etter hvilke opplevelser og aktiviteter som er viktige for nettopp dere. Dere trenger ikke nødvendigvis reise veldig langt, da det finnes en rekke spennende reisemål i hjemlandet vårt! Norge kan blant annet by på ekstremsport, vakre naturopplevelser og kjente museumer.

Turen kan også arrangeres i utlandet, gjerne med mål om at elevene skal styrke sine ferdigheter i språk og kulturell forståelse. Vanlige destinasjoner for klasseturer i utlandet er Berlin, Barcelona, London, Krakow og Island. Les også vårt blogginnlegg om destinasjoner & reisemål for klassetur.

4. Bedre motivasjon blant elevene

Lange dager på skolebenken kan kanskje føre til at motivasjonen ikke opprettholdes gjennom hele skoleåret. Elevene kan derfor få bedre motivasjon i hverdagen ved å ha noe å glede seg til. Skoleturen blir gjerne årets høydepunkt uavhengig av om destinasjonen er lagt til Norge eller utlandet. Elevene kommer som regel hjem etter reisen med mange nye erfaringer som de ikke vil glemme med det første.

5. Ta del i opplevelsen selv

Mange pensumbøker skal leses og pugges i løpet av skolegangen. Det kan derfor være en fordel at fagstoffet kan brukes i virkeligheten. For engelskklassen vil det for eksempel være praktisk å reise til England, slik at elevene får praktisere språket og ikke minst oppleve landet på nært hold. Det kan da bli både lettere og mer spennende å delta i undervisningen på skolen.

Mange lærere foretrekker å ta elevene sine med på klassetur til steder som har historiske eller kulturelle betydninger. En slik reise vil også bidra til at elevene kan danne seg sine egne bilder av det som beskrives i historiebøkene.

I tillegg til de 5 ovennevnte grunnene finnes det mange andre fordeler med en skoletur. Reiser og opplevelser er noe elevene vil ta med seg resten av livet!

Lurer dere på hvilke regler som gjelder i forbindelse med å arrangere klassetur? Besøk gjerne Fylkesmannen.no for mer info.

Tjene penger til klassetur?

Er dere en skole som planlegger skoletur eller klassetur, og har behov for å finansiere reisen? Da kan vi i Norgesbriketten hjelpe dere med å tjene penger til klassetur med dugnad. Vi leverer fantastiske opptenningsbriketter til skoleklasser på kryss og tvers av hele Norge. Kvalitetsproduktet videreselges av dere til venner, bekjente, naboer og familie med god fortjeneste. Vi tilbyr blant annet rask levering og gode kjøpsbetingelser.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin