Pakkeliste til skoletur – viktige ting å huske på

Klasseturene blir for mange noe av det mest minnerike med å gå på skolen. Spesielt spennende er det dersom klassen skal reise utenlands og alle sammen har bidratt til å spare inn penger til turen. For å gjøre ferien optimal, er det noen viktige ting dere helst ikke vil være foruten. Vi har nedenfor gått gjennom de viktigste gjenstandene du bør ha på din pakkeliste til skoleturen.

1. Reisedokumenter og forsikring

Du trenger for mange land pass når du skal reise. Sørg isåfall for å pakke passet ditt. Noen land krever også visum, og da kan det være lurt å skrive ut en kopi av dette. Dette er nok de 2 viktigste tingene du trenger å pakke, da alle andre gjenstander tross alt kan erstattes.
kamera, solbriller og pass over verdenskart

Forsikring er også helt essensielt når en skal ut å reise. Mest sannsynlig vil du få et kort som symboliserer din reiseforsikring, og som ikke minst bærer dine personopplysninger. Kostnader for behandling i utlandet kan bli rådyrt. For å få en klassetur med minst mulig bekymringer, er det viktig å ha dokumentene i orden.

2. Medisiner og toalettsaker

Dersom du har sykdommer eller lidelser som krever medisiner, må en naturligvis huske på å pakke med disse. Det er derimot fort gjort å glemme den lille boksen med medisiner som en gjerne oppbevarer på badet.

På badet er det i det hele tatt fort gjort å glemme alle toalettsakene sine. Få ting er kjedeligere enn å glemme disse nødvendige gjenstandene. Da må du bruke tid og penger på starten av skoleturen for å gå til innkjøp av dette.

3. Riktige klær og sko

Er det varmt eller kaldt dit dere skal? Regner det mye? Sjekk værforholdene før klassen reiser, slik at du er helt sikker på at dine klær står i stil til klimaet. Det er tross alt ikke alle som ønsker å gå på shopping for å kjøpe en hel del nye klær under reisen.
Pakking av klær i koffert

I henhold til det å gå, så er selvfølgelig hva en har på beina veldig viktig. De færreste innser hvor viktig gode sko er før en har brukt en hel dag på å gå. Dersom dere skal på en reise som involverer mye gåing, så er gode sko en av de beste tingene du kan ha med i kofferten.

4. Riktige ladere til uttak

Land som USA, England, Australia og Japan har helt unike strømuttak. Norge deler teknologi med mange andre europeiske land, men det finnes flere unntak. Kostnaden av adaptere for ladere er dessverre ofte meget høy på flyplassen.

Et godt tips er å investere i en universell adapter. Kanskje skal du ikke reise et annet sted på flere år etter klasseturen, men når den tid kommer har du i hvert fall en god løsning liggende klar.

5. Ikke glem godt humør!

venner på skoletur

Selv med alle disse gjenstandene krysset av, så blir ikke turen optimal uten godt humør. Kost derfor på deg et smil og vær positivt rettet mot turen. En klassetur vil by på nye opplevelser, bedre samhold, og kanskje også spennende læringsmuligheter!

For ytterligere lesing, se gjerne Udirs side om gratisprinsippet og klassetur.

Finansiere klasseturen?

Planlegger dere skoletur og har behov for å finansiere den? Da står vi i Norgesbriketten klare til å hjelpe dere med dugnad for klassetur! Gjennom salg av våre fantastiske opptenningsbriketter kan dere enkelt og risikofritt tjene store penger til klassekassen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin