Hvordan skaffe sponsor til russegruppen

Det kan fort bli dyrt å være russ i Norge. Buss, dekorasjoner, reise, sanger, logoer og mye mer skal kjøpes inn for å gjøre russetiden optimal. Enhver russegruppe har utgifter som må dekkes på en eller annen måte. Det er nettopp her ideen om å benytte seg av sponsorer har blitt viktig.

Russen tiltrekker seg mye oppmerksomhet, og da spesielt blant yngre mennesker. Enten det er samme aldersgruppe, eller kanskje de som er klare for å bli russ de neste årene, så tiltrekker en russegruppe seg mange interesserte observatører. Men hvordan utnytter en dette på best mulig måte og skaffer sponsorer? Det skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

Finn den rette sponsoren

Det er viktig å tenke seg nøye om rundt hvilke aktører som kan ha interesse av deres russegruppe. Bedrifter som markedsfører seg mot unge er nok de aktørene dere har best sjanse hos. Dessuten er et viktig poeng at det sannsynligvis er enklere å få napp hos lokale bedrifter enn hos store, landsdekkende konsern.
Forklarende bilde av hvilke sponsorer russ bør gå etter

Dette er ganske enkelt fordi din russegruppe mest sannsynlig kun vil ende opp med å bli populær lokalt. Det hender at russegrupper blir kjent over hele landet, men dette hører mer til sjeldenhetene. Let derfor først og fremst etter lokale bedrifter som sikter seg inn på yngre mennesker.

Et godt tips er å samle en liste over alle de aktuelle bedriftene i nærområdet, samt deres e-postadresser. Lag et fint tilbud på e-post der dere forklarer om hvem dere er, hva dere skal benytte sponsorpengene til, samt hvordan dette styrker profilen til deres sponsorer.

Sponsorering utover penger

En god ide er å søke sponsorering utover penger. Mange russegrupper tenker at de kun skal søke etter penger fra sine sponsorer. Kanskje kan en derimot motta gratis maling fra en lokal malebutikk, høyttalere fra elektrovarehandleren, og lignende former for sponsorering. For jentene kan sponsing fra en skjønnhetssalong også være aktuelt.

Det finnes tross alt en rekke kostnader russen har som sponsorer kanskje ikke er så interesserte i å dekke med pengegaver. Da kan du heller forespørre om de vil dekke disse med sine egne produkter/tjenester. Muligens kan bussen deres låne splitter nye høyttalere fra en lokal leverandør, der dere fronter deres merkevare mot yngre lyttere som elsker klangen.

Start letejakten i familien og søk bredt

Det beste stedet å begynne letejakten etter sponsorer er innad i egen familie. Kanskje driver noen i familien til et av gruppemedlemmene en lokal bedrift som kan sponse dere. Det kan også hende at noen i familien kjenner en som kjenner en. Nettverk er ganske enkelt gull verdt når det skal hentes inn sponsorer.
Russ som leter etter sponsorer

Allikevel anbefales det å spenne så bredt en kan. Send haugevis med e-post til lokale bedrifter dere mener dere har en sjanse til å få napp hos. Det ender nok opp med mange nei, men jo flere e-poster, jo større er sjansen for positive svar. Det er få ting som er bedre enn å bli finansiert gjennom sponsorer, så dette er absolutt verdt grovjobben!

Får dere ikke dekket hele behovet?

I mange tilfeller vil ikke sponsorer alene dekke hele finansieringsbehovet. Dette gjelder nok spesielt for russ med høye budsjetter, der både buss, låter, klær og logo skal kjøpes inn. Isåfall kan det være lurt å gjennomføre russedugnad for å spe på med inntekter til russetiden. Vi i Norgesbriketten leverer lettsolgte tennbriketter til russ i hele Norge. Gjennom salg av dette kvalitetsproduktet kan dere enkelt, lønnsomt og risikofritt tjene penger til russegruppen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin